Friday, May 19, 2006

A propòsit de la Feria d'Abril


El proper divendres 28, d'abril i fins el 7 de maig en el parc del Fòrum, tenim ja en marxa, la 35ª edició de la FERIA DE ABRIL en Catalunya.

Per cert,i encara que no vingui al cas, hem de reconèixer el magnífic espai lúdic i d´oci que ha recuperat la nostra veïna ciutat de Barcelona, però que tots i totes hem podem gaudir degut a la seva proximitat i als bons enllaços tant de transport públic com pels que encara utilitzen aquest fenomen anomenat “cotxe” per la ciutat.

Bé, a propòsit de la Feria de Abril , perquè la intenció es parlar una mica d´aquest esdeveniment que durant alguns dies plena a la gran Barcelona, crec que de molt bon grat, estem parlant de cultura, d´oci, de diversió, d´associacionisme, i de moltes més coses, convivència, participació, en definitiva, de l´autèntica realitat que viu i treballa a Catalunya.

Milers de ciutadans i ciutadanes, tant de la ciutat com del seu entorn metropolità gaudiran de les diferents activitats amb tota normalitat. Aquest any, s´estrena també un nou model de gestió a través de la signatura d´un conveni entre les tres institucions catalanes i la FECAC que permetrà vetllar pel bon funcionament i la transparència en el desenvolupament de la FERIA. D´aquesta manera, silenciarem els comentaris de mala gestió i irregularitats que alguns “polítics” han utilitzat amb una clara intenció partidista i que l´únic que han mostrat ha estat el seu absolut desconeixement de la realitat catalana.

I per coincidència de dates tenim un altre tema molt important, hi ha la tramitació de l´Estatut al Senat, segur que la demagògia i la mentida seran l´aportació del PP al debat polític, no obstant això, segur que la raó i la responsabilitat política seran els eixos que emmarcaran el camí de l´Estatut al que els catalans i catalanes recolzarem majoritàriament.

A propòsit de l´Estatut, la FERIA DE ABRIL és un bon reflex, precisament de la diversitat de la nostra terra i la normalitat amb la que estan representades en aquest context lúdic, social i cultural on tothom es pot sentir integrat i pot aportar el seu gra de sorra. Al igual que en la Feria d´Abril amb el nou Estatut d´Autonomia tothom s´ha de sentir identificat, els ciutadans i ciutadanes que vivim i treballem a Catalunya.