Wednesday, February 20, 2008

Ni és el mateix, ni ho serà mai de la vida

Arran del caire que està agafant aquesta campanya entre acusacions, tensions i dades d’uns governs i d’altres, el cert és que la campanya que està novament protagonitzant el PP segueix centrada en els temes clàssics de la dreta més extrema: immigració, seguretat. Perquè en el fons el que pretenen els conservadors és provocar la divisió perquè suposadament...es creuen que és en l’únic terreny que poden mobilitzar al seu electorat i avançar posicions. Però aquesta estratègia té un dèficit, i és el fet que no valoren suficientment que la ciutadania ja no vol més divisions, ni que un partit els porti al carrer cada quatre per tres i molt menys que aquest mateix partit, els governi com si fossin dos tipus de ciutadans.

D’altra banda, em fa molta pena i a la vegada molta ràbia per la forma tant poc rigorosa que tenen d’abordar la realitat amb aquesta “amnèsia” dels dirigents del PP quan donen dades que pretenen comparar la bona gestió que van fer ells quan governaven, amb la que ha fet el govern de Zapatero. Posen el crit en el cel sobre l'atur del mes de gener (8,4%), oblidant que quan ells governaven era de l'11%. Obvien també que ara treballen més de 20 milions de persones, mentre que quan ells governaven eren 17 milions i mig. Obliden que quan ells governaven hi havia dèficit, mentre que ara tenim un superàvit superior al 2%. Han perdut la memòria per allò que més els hi convé com que quan ells governaven el Fons de Reserva de la Seguretat Social era de 15.000 milions d'euros mentre que ara és de 51.000 milions d'euros. Sembla que no se’n recordin que ells van governar , van congelar el Salari Mínim Interprofessional mentre Zapatero l'ha fet pujar fins als 600 euros i s'ha compromès a aixecar-lo fins als 800 euros.

I el pitjor de tot és que no reconeixen que Zapatero ha pujat més les pensions en quatre anys que ells en vuit anys. O que ha invertit en infraestructures el doble que quan ells governaven. Oi que no és el mateix?.I amb el tema de la Immigració fan el mateix, els hi ve l’amnèsia crònica especialment pel que fa a les 257.441 expulsions d'immigrants irregulars que van tenir lloc durant el govern del PP, mentre el govern Zapatero n'ha impulsat 341.726. De la mateixa manera que el govern de Zapatero ha estat més rigorós amb les persones vinculades a les màfies de la immigració il·legal.

I sobre la política de seguretat, durant el Govern del PP es van retallar les plantilles dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en 10.000 membres. En referència a la lluita contra el terrorisme posat a contrastar dades, en aquesta legislatura s'han produït 4 morts per terrorisme i en l'anterior amb el PP 235 .El problema és tan greu que fins i tot no recordar no recorden ni que Mariano Rajoy va ser Ministre de l'Interior en el període (2000-2002).

Insisteixo, “No és el mateix ni ho serà mai de la vida “