Tuesday, October 28, 2008

11è CONGRÉS DE FEDERACIÓ, "CONTINUEM AVANÇANT"

El passat dissabte dia 4 d’octubre es va celebrar a la Farga, sota el lema “Continuem Avançant”, 11è Congrés de la Federació VII de l’Hospitalet, on van ser nomenats 1ª Secretària dels socialistes de l’Hospitalet, l’Alcaldessa de la ciutat, Núria Marin, i com a president del partit en Celestino Corbacho, actual -Ministro de Trabajo e Inmigración.-

En primer lloc, em complau donar la meva més sincera enhorabona a la nova Comissió Executiva i als diferents òrgans de direcció escollits a l’11è Congrés. Estic ben segur de la il·lusió i l’orgull, així com del compromís, de tots els companys que formant part del nou projecte liderat per la 1ª Secretària, Núria Marin.

Han estat aquests darrers quatre anys molt intensos sobretot a nivell de política en general. Quasi a tot arreu, el nostre partit, el PSC, ha guanyat les eleccions autonòmiques, municipals i generals, i per descomptat a la Federació de l’Hospitalet els resultats electorals s’han mantingut amb excel·lència.

Crec que la conclusió és ben fàcil; en Celestino Corbacho, ha “brodat” la gestió política de tota la seva trajectòria, però especialment a l’anterior legislatura, amb matrícula d’honor. Però, cal dir tanmateix que els esdeveniments han estat cabdals, derivats en clau sobretot de les eleccions generals, on es va obtenir un magnífic resultat a Catalunya, amb 25 Diputats.

Això ha permès que per primera vegada a la història de la Federació VII s’obtingui un Diputat a Madrid. Però més enllà encara, suposo que degut també al magnífic resultat que he esmentat, el President del Govern, en José Luis Rodríguez Zapatero, nomena Ministre el primer secretari i Alcalde de la ciutat en aquell moment, en Celestino Corbacho.

Per tant, es configura un nou cartipàs municipal, on per primera vegada una dona ocupa la responsabilitat d’Alcaldessa de la ciutat, i tanmateix a partir de l’esmentat 11è Congrés, també com a 1ª secretària de la Federació.

Llògicament, l’informe polític és aprovat per unanimitat, no podia ser d’altra manera, val a dir que aquesta unanimitat s’ha de considerar com un reconeixement del magnífic lideratge del primer secretari , més enllà de la pròpia legislatura.

Sincerament, crec que aquest XIè Congrés de l’Hospitalet , ha tancat un magnífic recorregut que es va iniciar fa catorze anys en el VII Congrés de Federació del març de 1994, on en Celestino Corbacho va ser nomenat primer secretari de la Federació VII, i es va començar a dissenyar un nou projecte polític ple d’esperança, i així s’ha demostrat en el decurs d’aquets anys.-

A nivell personal la veritat és que m’agrada comentar i reflexionar envers l’esmentat Congrés de Federació del 94, recordant-lo amb profund respecte , ja que vaig tenir l’oportunitat i l’honor de formar part de l’equip que va acompanyar el primer secretari en el seu projecte inicial ocupant la responsabilitat a la Secretaria de Política Sectorial.

Molt lluny queden aquells inicis, però considero que el camí recorregut ha estat molt important i intens; veritablement s’ha de dir amb tota claredat, que aquell encert polític, és el que ha permès que avui es pugui dur a terme aquest magnífic relleu tant en les responsabilitats orgàniques com en les institucionals.

Però no sempre ha estat la nostra Federació tan plena d’estabilitat política necessària, alguns moments de tensió i contradicció s’han produït en un passat no molt llunyà. Avui, és bo recordar-ho des de la reflexió i des de la pròpia memòria política. Afortunadament, en el present, es ben cert que tothom ha subscrit el nou projecte i el nou lideratge sorgits de l’ XI CONGRÉS.

Personalment, i de molt bon grat, subscric amb profunda coherència, respecte i compromís l’oportunitat de seguir col·laborant on calgui i continuar apostant per aquest projecte que des de la continuïtat obrirà aquest futur ple de reptes i estic ben segur que serà molt “engrescador”.

Així doncs, endavant que encara “continuem avançant”.............. cada vegada més i més….......................





PERE SEGÚN
REGIDOR DISTRICTE II (Collblanc-la Torrassa)